Γλυκα
Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και κακάο. Πανεύκολη συνταγή! Και τα υλικά; Ελάχιστα!
Υλικά 1 κούπα ταχίνι με κακάο 1 κούπα ζάχαρη (βάλε περισσότερη αν το θες πιο γλυκό) 1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι ξύσμα από δύο πορτοκάλια 1 κ γλ κανέλα 2 ½ – 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 1/2 φακελάκι baking powder ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μπολ προσθέτεις το ταχίνι με κακάο με την […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από MamaTsita
Υλικά
1 κούπα ταχίνι με κακάο
1 κούπα ζάχαρη (βάλε περισσότερη αν το θες πιο γλυκό)
1 ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κ γλ κανέλα
2 ½ – 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1/2 φακελάκι baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ προσθέτεις το ταχίνι με κακάο με την ζάχαρη και χτυπάς για δύο λεπτά περίπου ν’ αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτεις το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα.
Συνεχίζεις για λίγο ακόμη το ανακάτεμα και σταματάς το μίξερ. Προσθέτεις εναλλάξ και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking κι ανακατεύεις απαλά με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αυτό ήταν!
Ρίχνεις το μείγμα του κέικ σε μια καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 30 λεπτά περίπου, ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα, να βγαίνει καθαρή.
Μόλις έτοιμο το αφήνεις να ξεκουραστεί για ένα πεντάλεπτο και στη συνέχεια το βγάζεις από την φόρμα και το τοποθετείς σε μια σχαρίτσα για να κρυώσει.
Το πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και το σερβίρεις.
Την άλλη μέρα, ξαναφτιάχνεις το ίδιο!
Μπες στο MamaTsita για περισσότερες νόστιμες συνταγές!