Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ με την υπέροχη μυρωδιά από μήλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σε τηγάνι διαμέτρου 24 εκ.
Καραμελοποίησα 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, πρόσθεσα, 3 κτσ. βούτυρο, τακτοποιώ 4 μήλα, κομμένα σε όχι πολύ λεπτές φέτες στις οποίες βάζω 2 κτσ. ζάχαρη, το χυμό από μισό λεμόνι και 1 κτγ. κανέλα. Μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια.
παντεσπάνι:
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζανι καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κτσ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κτγ. υγρή βανίλια
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
Ξύσμα από 1 λεμόνι τριμμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα υγρά προϊόντα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μήλο και το λεμόνι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Περιχύνουμε με το μείγμα τα μήλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αναποδογυρίστε αμέσως σε ταψί αφού το βγάλετε από το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για νηστίσιμο κέικ με μήλα.
ΥΛΙΚΑ
3 καρότα μεγάλα τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
2 μήλα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στον χονδρό τρίφτη
225 γρ. ζάχαρη
225 ml. σπορέλαιο
8 κτσ. σταφίδες μαύρες
110 ml. χυμό πορτοκαλιού
360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κτγ. κανέλα σκόνη
75 ml. κονιάκ
1 κτσ. ξύσμα πορτοκαλιού
Χρόνος Προετοιμασίας
90
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και το μείγμα μας πάρει μια πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι που πρώτα το έχουμε αλείψει με σπορέλαιο και το έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά έως 1 ώρα.