Συνταγές
Το πανεύκολο κέικ πορτοκαλιού που σε γεύση και υφή δεν υπάρχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η sυνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φαρίνα, (το κοσκινίζω το αλεύρι βγαίνει πιο αφράτο)
420 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ πλάκα
125 ml. γάλα φρέσκο
125 ml. χυμό πορτοκάλι
5 αβγά χωρισμένα
2 βανιλλίνες
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους από τα αβγά, (τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα,και τα προσθέτουμε στο τέλος με πολύ απαλές κινήσεις με τη σπάτουλα).
Ρίχνουμε τις βανιλλίνες ,το ξύσμα και προσθέτουμε εναλλάξ φαρίνα με γάλα και χυμό πορτοκάλι, και τέλος τη μαρέγκα. ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε παρά πολύ καλά τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις τελευταία σχάρα για 50 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Γιάννης Αραμπατζής – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΑΠΌΛΑΥΣΗ με ΡΥΘΜΟ & ΦΙΝΈΤΣΑ❤❤❤”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νηστίσιμο κέικ μήλου με σταφίδες και δεν θα θέλετε να τελειώσει.
Συνταγή από jenny.gr
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
2 μήλα κομμένα σε κομμάτια
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
250 ml. ελαιόλαδο
300 ml. χυμό πορτοκαλιού
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
4 κουταλιές σούπας σταφίδες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα και τις σταφίδες και τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να ενωθούν.
Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τις σταφίδες.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μια φόρμα με κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μπες στο jenny.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές!