Συνταγές
Απίθανος χαλβάς αγαπημένος και λαχταριστός – ο γνωστός χαλβάς που συναντάμε στα πανηγύρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η πιο νόστιμη εκτέλεση είναι από : “Giannis Artemis Peteinarakis – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : “Giannis Artemis Peteinarakis – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Katerina Kostanasiou-Tatsi
Παρακάτω θα βρεις ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για να την φτιάξεις και να γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Νηστίσιμος και πανεύκολος χαλβάς Φαρσάλων – Από τα αγαπημένα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια -Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε λίγα λεπτά 200γρ αμύγδαλα τα καθάρισα και τα καβουρντισα σε λαδοκολλα στο φουρνο
Βάζουμε 180γρ ηλιέλαιο να κάψει κι έριξα 4-5 κ.σ ζάχαρη να καεί
Ρίχνουμε μέσα ένα μιγμα που είχαμε βάλει σε μπολ από 320 γρ νισεστε 1200 νερό 800γρ ζάχαρη
Ανακατευουμε μέχρι να ξεκολλάει απ τα τοιχωματα της κατσαρόλας
Ρίχνουμε μέσα τ αμύγδαλα
Απλώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα
Μάζευουμε με χαρτί υπολείμματα λαδιου κι ρίχνουμε απο πανω λίγες κουταλιές ζάχαρη
Βάζουμε στο γκριλ λίγα λεπτά να πάρει χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια -Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”