Συνταγές
Μια συνταγή για να κάνετε την καλύτερη νηστίσιμη χορτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) :
600γρ.αλευρι, 1 σφηνάκι λάδι,
1 κ.γλ. μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό)
Λαδακι για τα φύλλα.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό χόρτα (σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, καυκαλήθρες), ό, τι βρείτε!!
2 πράσα (το άσπρο μέρος)
5-6 κρεμμυδακια
2 ξερά κρεμμυδια
Ανιθο μισό ματσακι και
Μαιδανο αν θελετε
Αλάτι & πιπερι
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή βρώμη, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χορταρικα
Σωταρουμε ελαφρώς (ελάχιστα) όλα τα χορταρικά ίσα να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Να τραβήξει όλα τα υγρά
Για το σπιτικό φύλλο:
χωριζουμε το ζυμαρακι μου σε πέντε μπαλίτσες και άνοιγουμε πέντε λεπτά φύλλα. Βάζουμε τρια κάτω, λαδωνοντας τα ανάμεσα, τη γέμιση και μετά αλλά δύο φυλλα πάνω απ τη γέμιση.
Την περναμε με λίγο λαδακι, τη χαράζουμε , την βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά
Νόστιμη συνταγή από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι συνταγές όλο νοστιμιά συνεχίζονται..
Δες ακόμη μία για νηστίσιμη χορτόπιτα με χυλό καλαμποκάλευρου και όλα τα αρώματα της εξοχής
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκοβουμε τα χόρτα(λαπατα πρασουλιθρες παπαρούνες μάραθο καυκαλιδες άγρια μυρωνια κ. α.) … αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε ότι πιτολαχανο θέλουμε..
Προσθετουμε 2 κ. σ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ. τσ. Λαδι αλάτι πιπέρι και 1 κούπα ρύζι λίγο βρασμένο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε μισό κιλό αλεύρι γ. ο. χ. και 200 γρ καλαμποκιού… 6κ. σ. Λαδι αλάτι λιγο μπεικιν και Χλιαρο νερό και κάνουμε μια ζυμη πολύ μαλακη…
Λαδώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε σε κομματάκια τα 2/3 της ζύμης και απλώνουμε σαν φυλλο
Ρίχνουμε τη γέμιση και στο υπόλοιπο της ζύμης ρίχνουμε λίγο νερό να γίνει σαν χυλος
Το ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω λαδώνουμε και ψήνουμε 50 λεπτά 220 β.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.