Συνταγές
Νηστίσιμα brownies με σοκολάτα και μια “υποψία” καρύδας.. Μολονότι νηστίσιμα εξαιρετικά εύγευστα, full σοκολατένια και άκρως απολαυστικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli -Γλυκες συνταγες”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ μαργαρίνη με βούτυρο
250 γρ κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα γάλα καρύδας
150 γρ τριμμένο ινδοκάρυδο
1 κοφτό κ.γ απόσταγμα βανίλιας
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
350-400 γρ φαρινα κοσκινισμένη
Για το γλασο
200 γρ κουβερτούρα
3/4 κούπα γάλα καρύδας
10 σταγόνες απόσταγμα βανίλιας
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπαιν μαρι την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και το κακάο ανακατεύοντας διαρκώς με αυγογδάρτη. Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν. Εν συνεχεία, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ινδοκάρυδο, το απόσταγμα και σταδιακά τη φαρινα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτηρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλασο μας τοποθετώντας σε χαμηλή φωτιά το γάλα καρύδας με την κουβερτούρα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το απόσταγμα βανίλιας. Αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε το brownies από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και με οδοντογλυφίδα τρυπάμε την επιφάνεια και περιχύνουμε με το γλασο. Μόλις κρυώσει αρκετά έτοιμο προς κατανάλωση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli -Γλυκες συνταγες”