Συνταγές
Θεϊκή καρυδόπιτα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
8 αβγά, 1 βιτάμ, 1 ποτήρι φρυγανιά, 1 ποτήρι αλεύρι, 1 κούπα ζάχαρη, 1 μπέικιν, 1 βανίλια, 1 κτσ. κανέλα, 2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, και τα αφήνουμε στην άκρη, χτυπάμε βιτάμ με ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε τους κρόκους, τα υπόλοιπα υλικά, και στο τέλος την μαρέγκα, την ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη, 2,5 κούπες νερό, κανέλα, γαρύφαλλα, ξύσμα λεμονιού, 10 λεπτά βράσιμο.
Ζεστό σιρόπι κρύο γλυκό, και πασπαλίζουμε με καρύδια.
Η συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια με καρύδα.
Υλικά
1 φλ. γεμάτο ψιλοαλεσμένη αμυγδαλόψιχα
1/2 φλ. ινδική καρύδα
1/4 φλ. γάλα καρύδας
2 κτσ. κακάο ή χαρουπάλευρο
2 κτσ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
10 χουρμάδες πολτοποιημένους
λίγες σταγόνες υγρή στέβια, (προαιρετικά)
λίγη καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Για τα νηστίσιμα τρουφάκια καρύδας, βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδα.
Πλάθουμε σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
Τα κυλάμε στην τριμμένη καρύδα.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.