Μπισκοτα - Κουλουρια
Νηστίσιμα Τραγανά Κουλουράκια με Κρασί
Υλικά 215 ml. ελαιόλαδο (μια καλή επιλογή είναι η ποικιλία λαδολιά) 250 ml. κόκκινο κρασί ημίγλυκο ή ξηρό 150 gr. ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder 1 μεγάλο πορτοκάλι χυμό και φλούδες 1 περγαμόντο προαιρετικά 2-3 κόκκους μπαχάρι 900 gr. αλεύρι μαλακό περίπου Μοσχοκάρυδο Κανέλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια κατσαρόλα […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
- 215 ml. ελαιόλαδο (μια καλή επιλογή είναι η ποικιλία λαδολιά)
- 250 ml. κόκκινο κρασί ημίγλυκο ή ξηρό
- 150 gr. ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 μεγάλο πορτοκάλι χυμό και φλούδες
- 1 περγαμόντο προαιρετικά
- 2-3 κόκκους μπαχάρι
- 900 gr. αλεύρι μαλακό περίπου
- Μοσχοκάρυδο
- Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με την αρμπαρόριζα, τα μοσχοκάρφια, τα μπαχάρια, τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση.
Αφήνουμε το κρασί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφαιρούμε από το κρασί τις φλούδες και τα μπαχαρικά, μεταφέρουμε σε μπώλ και προθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη το ελαιόλαδο και χτυπάμε με μίξερ για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο μείγμα ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη, το ξύσμα από το περγαμόντο και το αλεύρι με την σόδα και το baking powder κοσκινιμένα.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι ή χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε ζάχαρη κρυταλλική και λίγη κανέλα.
Πλάθουμε κουλουράκια και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Περνάμε τα κουλουράκια μέσα από το μείγμα της κανελοζάχαρης.
- Απλώνουμε τα κουλουράκια σε αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε εως 20 λεπτά στην αερόθερμη λειτουργία στους 180°C Κελσίου.
- Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν σε σχάρα και αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί ή σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς!