Συνταγές
Νηστίσιμα τουμπανάκια περεσκια με πατάτα (πισια με γέμιση)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Για βραδινό και για πρωινό κολατσιό
ΥΛΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΗ
Μέσα έχουν πατάτες βρασμένες και λιωμένες, 1 κρεμμύδι ξερό,, αλάτι, πιπέρι και λίγο λαδάκι!! Αφού βράσω τις πατάτες τις λιώνω και μετά τις τσιγαρίζω λίγο με το κρεμμυδάκι!!
για το Ζυμάρι:
1 κιλό Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700 γρ. νερό χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60γρ. Νωπή μαγιά
4 κουτ. σουπ. Λάδι
1,5 κουτ.γλ.αλάτι
1κου.γλ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζυμώνουμε και αφήνουνε το ζυμάρι μας τουλάχιστον για 1-2 ωρες!! Το ζυμάρι μας πρέπει να είναι πολύ μαλακό να κολλάει λίγο στα χέρια
Η ζύμη να είναι σχεδόν σαν τους λουκουμάδες
Τους πλάθουμε έχοντας δίπλα μας λίγο λαδάκι για να λαδώνουμε τα χέρια μας, αφού το ζυμαράκι μας θα κολλάει λίγο
Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε πάνω σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.