Γλυκα
Νηστίσιμα Σοκολατάκια με ταχίνι και πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από dailycious.gr
Υλικά
200 γρ. ταχίνι (μαύρο, με μη αποφλοιωμένο σουσάμι ή άσπρο που είναι πιο διαδεδομένο)
200 γρ. σοκολάτα υγείας με τουλάχιστον 50% κακάο (βλ. Nestlé Dessert)
2-3 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
½ κ.γλ. φλοιό πορτοκαλιού ή λάιμ (ακέρωτο)
1 μπολ ινδική καρύδα (για την επικάλυψη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνω την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων (ανακατεύοντας τακτικά να μην καεί) ή σε μπεν-μαρί, ωσότου ρευστοποιηθεί. Ζεσταίνω ελαφρώς και το ταχίνι να μπορεί να ανακατεύεται πιο εύκολα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω την λιωμένη σοκολάτα υγείας με το ταχίνι, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το ρούμι. Αφήνω το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για καμιά ώρα.
Όταν το μείγμα έχει πήξει αρκετά, (αλλά όχι εντελώς) το δουλεύω με δύο κουτάλια ή με το ειδικό εργαλείο που βγάζει μπάλες από φρούτα και σχηματίζω μικρά τρουφάκια. Τα περνάω ένα-ένα στην ινδική καρύδα ή σε άλλη επικάλυψη της προτίμησής μου (προσέχω να είναι νηστίσιμα αν νηστεύω) όπως τρούφα, τριμμένο μπισκότο, αλεσμένους ξηρούς καρπούς και κακάο.
Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο ενώ είναι καλό να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 20’ προτού τα καταναλώσω. Καλή απόλαυση!
Μπες στο dailycious.gr για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!