Συνταγές
Νηστίσιμα μπισκοτάκια και κουλουράκια με αμύγδαλα – Τραγανά με αρώματα και φοβερή γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5 1/2 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ καλαμποκέλαιο
4 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ ζάχαρη
2 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. κανέλλα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κιλό περίπου αλευρι γ.ο.χ
2 φλυτζάνες σπασμένα αμύγδαλα ή όσο εσείς θέλετε
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάνε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για λίγο μετά προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι
με τη σόδα διαλυμένη μέσα, μετα τη κανέλλα και το ξύσμα από τα πορτοκαλια και στο τέλος το αλευρι κοσκινισμένο+το μπέικιν χωρίς όμως το αλεύρι να το χτυπήσουμε στο μίξερ .
Η ζύμη να είναι μαλακή.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σπασμένα αμύγδαλα.
Χρησιμοποιουμε δύο ισοπαχα ξυλάκια στο πλάι και ενδιαμεσα βαζουμε το ζυμάρι, από πάνω τα περνάμε με το μπλάστη.
Τα ψήνουμε στους 160° Για περίπου 40’…Αλλά αυτό εξαρτάται..Και από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”