Συνταγές
Υπέροχα λαχταριστά κουλουράκια βουτύρου όμορφα φτιαγμένα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ αλεύρι ΓΟΧ
200γρ.βουτυρο αγελαδ.σε θερμ. δωμ. πολύ μαλακο
130γρ.αχνη
1 αυγο + ένα για επάλειψη
40γρ.φρεσκο γάλα πληρες
40γρ.ελαιολαδο
1/2 κ.γλ.μπεικιν
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα για να πλαθονται εύκολα.
Κανουμε ο, τι σχέδια κουλουράκια θέλουμε κ τα βάζουμε σε ταψί με λαδοχαρτο.
Χτυπάμε κ ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε απο πάνω τα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στον αέρα, στους 150-160, για 25′ ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε, διπλασιαζετε κλπ τα υλικά
Έκανα διπλή δόση και μου βγήκαν 60 κουλουράκια
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Νηστίσιμα κουλουράκια νόστιμα και γευστικά
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoula Varthi – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ.
Υλικά
1 ποτηρι ελαιολαδο
1 ποτηρι χυμο ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1 κουταλακι σοδα
1 ποτηρι ζαχαρι
1 baking
900 γρ αλευρι για ολες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το λαδι με τη ζαχαρη και ριχνουμε τη σοδα μεσα στο χυμο το ριχνουμε και αυτο μεσα στο μπωλ
Ριχνουμε το ξυσμα πορτοκαλιου και ξεκιναμε να ριχνουμε το αλευρι και προσθετουμε και το baking το ζυμωνουμε μεχρι να μην κολαει στα χερια μας
Κάνουμε μπαλα ζυμη και το απλωνα με το πλαστη περιπου 1 δαχτυλο παχος
Τα ψηνουμε στους 170 βαθμους πανω κατω για κανα 20 λεπτο με το που τα δειτε να εχουν παρει χρωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Spiridoula Varthi – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ.