Νηστισιμα
Νηστίσιμα αλμυρά κουλουράκια με κόκκινη πιπεριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από foodsandsuperfoods.wordpress.com
Εύκολο και υγιεινό σνάκ για το γραφείο ή το σχολείο. Δοκιμάστε τα το πρωί με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού ή με ένα φλιτζάνι τσάι αλλά και το βράδυ με ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί.
Μερίδες; 950γρ κουλουράκια
Θερμίδες ανά 100 γραμμάρια: 415 (5 μέτρια κουλουράκια)
Συνολικός Χρόνος: 50΄
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Υλικά
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη για το πλάσιμο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ της κούπας ελαιόλαδο
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις πιπεριές Φλωρίνης με το σκόρδο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να λαδωθεί καλά το αλεύρι. Ρίχνουμε τις πιπεριές με το σκόρδο και το νερό και ζυμώνουμε 1-2 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι μια επιφάνεια εργασίας. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τα ρολάρουμε στο αλεύρι και στη συνέχεια δίνουμε σχήμα κουλουριού.
Τα τοποθετούμε σε τρείς λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 1700 C φούρνο για 30 περίπου λεπτά. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο foodsandsuperfoods.wordpress.com