Συνταγές
Να σας κεράσω από την τούρτα βανίλια σοκολάτα?
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Aristea Mpesiri – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Υλικά
Για δύο παντεσπάνι
4 μεγάλα αυγά
1 μισή ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 μπέικιν παουντερ
2 βανίλιες
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Λίγο κονιάκ
Μισό ποτήρι γάλα
3 ποτήρια αλεύρι
Για το σιρόπι
1 μισή ποτήρι νερό
1μιση ποτήρι ζάχαρη
1 λεμονοκουπα
1 βανίλια
Για την cream patisserie
1 λίτρο φρέσκο γάλα
7 κουταλιές corn flour
3 κουταλιές ζάχαρη
2 κροκους
200 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
Για τη σαντιγί
2 κουτιά κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική και 2 κουταλιές σούπας κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα
Προσθέτουμε το λάδι
χτυπώντας πάντα και κατόπιν με τη σειρά που γράφω τα υπόλοιπα υλικά
Κόβουμε μια λαδόκολλα στο μέγεθος του ταψιού τη λάδωνουμε και με σπάτουλα στρώνουμε το μισό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β για 45 λεπτά
Ψήνουμε και το άλλο με τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε πάγκο
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα κρατώντας μισό ποτήρι το οποίο βάζουμε σε μπωλάκι και εκεί ανακατεύουμε το corn flour να διαλυθεί
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα όταν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το μείγμα και κατόπιν τους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς όταν πήξει αποσύρουμε ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανιλιες και αφήνουμε να κρυώσει
Ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος σε μπωλ και τις χτυπάμε με το μίξερ για λίγο κοσκινιζουμε το κακάο πάνω στο μπωλ και χτυπάμε μέχρι να αφρατεψουν
Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο
Βράζουμε το σιρόπι μας
Παίρνουμε την πιατέλα που θα συναρμολογήσουμε την τούρτα μας και τοποθετούμε το παντεσπάνι και με κουτάλα ραντίζουμε με το μισό σιρόπι
Στρώνουμε την cream patisserie από πάνω και με τη βοήθεια της λαδόκολλας τοποθετούμε και το άλλο παντεσπάνι από πάνω
Ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και στρώνουμε τη σαντιγί μας
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεροποιηθει
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3216421595055775&id=1215815211783100
Η Συνταγή είναι από κ. Aristea Mpesiri – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.