Συνταγές
Απίθανο κέικ σοκολάτας έξτρα λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βούλα Κολοκυθά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά -270 γραμμάρια ζάχαρη -μία βανίλια- 200 ml σπορέλαιο -220g γιαούρτι στραγγιστό -3 κουταλιές της σούπας κακάο -250 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα -1 μπέικιν- δύο γραμμάρια αλάτι .
(Υλικά για την σάλτσα σοκολάτας)
300 ml γάλα- 60 G ζάχαρη –4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο –30 γραμμάρια κακάο- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με την σειρά που σας τα γράφουμε για το κέικ τα υλικα
βάζουμε τα αυγά στο κάδο με τη ζάχαρη τα χτυπάμε και συνεχίζουμε να βάζουμε τα υπόλοιπα υλικα…βουτυρώνουμε μία φόρμα χωρις αλευρι μονο με βιταμ …ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 55 λεπτά.
ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας … βάζουμε όλα μαζί τα υλικα στο κατσαρολάκι Μόλις ζεσταθούν αποσύρουμε το κατσαρολάκι αφήνουμε να κρυώσει το κέικ για 15 με 20 λεπτά και το περιχύνουμε με τη σοκολάτα και τα αφήνουμε άλλο τόσο για να απορροφήσει τη σάλτσα … κατά διαστήματα τη φόρμα την κουνάμε
Για να ξεκολλήσει το κέικ και να απορροφήσει πιο εύκολα.. το γυρνάμε ανάποδα σε μία πιατέλα και αν θέλουμε φτιάχνουμε και γλάσο.
Η Συνταγή είναι από Βούλα Κολοκυθά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να έχετε τη γλυκά τους… Κέικ σοκολατας με ξηρούς καρπούς και Σιμιγδαλένιος χαλβάς πορτοκαλιού !
Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κεικ:
5 αυγά με 1 κούπα ζάχαρη χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψουν
1 κούπα καλαμποκέλαιο,
1 κούπα γάλα,
1 γιαούρτι,
3 κ.σ κακάο,
1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς,
2,5 κούπες αλευρι
2 βανίλιες,
1 πεικιν πάουντερ.
Ψήνω στους 170 αέρα για περίπου 45 λεπτά.
Για τον Χαλβά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο,
1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό κ 1 ψιλό
Τα καβουρδιζω με το ξύσμα ενός πορτοκαλιού κ κανελα.
Σε άλλη κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό κ 2 ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνω τη φωτιά που έχω το σιμιγδάλι κ Ρίχνω το νερό με τη ζάχαρη. Προσοχή γιατί πετάει…!
Ανακατεύω μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τη κατσαρόλα. Φορμάρω…ξεφορμάρω….Κ έτοιμος!
Η Συνταγή είναι της κ. Litsa Tasos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.