Συνταγές
Ναπολέων (γλυκό ψυγείου ) – φοβερό γλυκό με ιδιαίτερη νοστιμιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εξαιρετική συνταγή με σφολιάτα, σαντιγί και μαρμελάδα.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας ( 3-4 κοματια ) βγάζει
Σαντιγί( κρέμα γάλακτος 300γρ)
Άχνη (100 γρ Άχνη. 1 κ.σ νερό) Για το γλασσο
Μαρμελάδα φράουλα κεράσι η ότι άλλο έχετε
Κρέμα βανίλιας( αραβοσίτου ) κρυα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο μας και βουτυρώνουμε λίγο
Κόβουμε σε 3 όμοιες λωριδες αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί
Ετοιμάζουμαι την μαρμελάδα την ζεσταίνουμε
Κάι χτυπάμε τη σαντιγί μας
Βάζουμε το φύλλο μας στο φούρνο στους 225 βαθμούς μέχρι να πάρει λίγο χρώμα 5 λεπτά περίπου
Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε πρώτη λωρίδα κρέμα βανίλιας και σαντιγί και μαρμελάδα
Δεύτερη λωρίδα κρέμα
Και Τρίτη λωρίδα ζεστή μαρμελάδα, ποτισμένη με λίγο γλασσο
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.