Συνταγές
Ρυζόγαλο κλασικό όπως το έφτιαχνε η μαμά – ένα πολύ ωραίο χειμωνιάτικο γλυκάκι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
1 ΚΟΎΠΑ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΈ
((Η ΣΠΑΣΜΕΝΟ))
3 ΚΟΎΠΕΣ ΝΕΡΌ
1 ΚΟΎΠΑ ΖΆΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ
1200 ml ΓΑΛΑ ΦΡΈΣΚΟ
Εκτέλεση:
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΎΖΙ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΤΟ ΝΕΡΌ ΤΟ ΡΎΖΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ..ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΑΝ ΛΑΠΑΣ (ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΕΡΑΚΙ)
ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΟ ΡΎΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΆΕΙ…ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ..ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΆΣΙΜΟΣΕ ΣΙΓΑΝΉ ΦΩΤΙΆ ΠΆΝΤΑ..((ΕΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΒΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΈΣ ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΛΟΎΣΙΑ ΓΕΎΣΗ)).
ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΗ..ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΩΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΚΑΝΈΝΑ..
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες το μυστικό για τέλειο σπυρωτό ρυζι!
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
1 κούπα ρύζι
2 κούπες νερό ζεστό
1 1/2 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο. Αφού λιώσει ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέστε τις δυο κούπες ζεστό νερό, κλείνετε το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Τέλος αλατοπιπερώστε και το ρύζι είναι έτοιμο μαλακό με τραγή υφή “σπυρωτό”!