Συνταγές
Αν ψάχνετε κάτι για τη λιγούρα στο σχολείο στην εκδρομή στη δουλειά – σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για απίστευτα μαλακά τυροκούλουρα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Βέβαια μέσα μπορείτε να τα γεμίσετε με ζαμπόν με γαλοπούλα με τυρί κρέμα με ότι τραβάει η όρεξή σας
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-550-600 γρ. αλεύρι
-1 ασπράδι αυγού
-200 ml. γαλά
-100 ml. νερό
-100 ml. σπορέλαιο
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κουταλιά ζάχαρη
-λίγο αλάτι
-φέτα ή ζαμπόν τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα πλάθουμε λίγο. Μαλακή ζύμη όχι παραπάνω αλεύρι από αυτό.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Μετά χωριζουμε σε 8 μπαλάκια ανοίγουμε με λαδωμένα χέρια και βάζουμε μέσα ότι μας αρέσει.
Το κλείνουμε σαν ρολάκι, το στρίβουμε σαλιγκαράκι, αλοίφουμε με το κρόκο και ρίχνουμε σουσάμι. Φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Μυρωδάτα πολύ γευστικά μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Η συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τέλεια φτιαγμένα, με υπέροχο άρωμα και γεύση.. Το σχέδιό τους, μοναδικό!!
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ
-1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
-1 ποτήρι του νερού πετιμέζι
-1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό καφέ βραστό
-ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
-2 κτγ. κανέλα
-1 κτγ. γαρύφαλλο
-αλεύρι φαρίνα όσο πάρει, περίπου 800 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ χτυπήστε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο .
Προσθέστε το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ρίξτε το αλεύρι λίγο- λίγο και φτιάξτε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια σας.
Αφήστε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο και πλάστε μικρά κουλουράκια.
Ψήστε στους 180 βαθμούς και πάνω σε λαδόκολλα για 25 λεπτά σε αντιστάσεις.
Οχι παραπάνω γιατί μετά σφίγγουν.
Τα κουλουράκια αυτά είναι μαλακά και πολύ παραδοσιακά με την έντονη μυρωδιά του ελληνικού καφέ.
Η συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.