Συνταγές
Κοιτάξτε ένα καταπληκτικό μπριάμ που βγήκε κατά λάθος!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. κολοκυθάκια κομμένα
-500 γρ. μελιτζάνες κομμένες
-1 κιλό πατάτες κομμένες ( όλα τα λαχανικά σε μέτρια τετράγωνα κομμάτια)
-300 γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας (δική μου)
-1 κτσ. πελτέ σπιτικό (δικός μου)
-2 κρεμμύδια ξερά σε κυβάκια
-2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
-2 πιπεριές κέρατο σε κυβάκια
-αλατοπίπερο
-ελαιόλαδο
-1 λουκάνικο χωριάτικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω ελαφρά τα κρεμμύδια με τις πιπεριές, προσθέτω τη ντοματούλα και τον πελτέ! Βάζω σε ένα ταψί όλα τα λαχανικά και αλατοπιπερώνω.
Ανακατεύω, προσθέτω τη σάλτσα και από πάνω κόβω ροδέλες το λουκάνικο.
Ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα περίπου για 1 ώρα μέχρι να μελώσουν καλά.
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μπριάμ Φούρνου: Πανεύκολο, Υγιεινό και Νηστίσιμο!
Κλασικό ελληνικό πιάτο! Εύκολη συνταγή για Μπριάμ! Ελάτε να τη δούμε μαζί!
Υλικά
-4 μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
-5 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
-8 κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
-2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
-2 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
-6 τομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια (ή 1,5 κουτάκι συσκευασμένη ψιλοκομμένη τομάτα)
-2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μικρά κομμάτια
-150 gr. νηστίσιμο τυρί σόγιας σε φέτες ή τριμμένο (προαιρετικά)
-μαϊντανός
-πιπέρι μαύρο
-πιπέρι κόκκινο
-αλάτι
-200 ml. ελαιόλαδο
-νερό ή ζωμό λαχανικών, έως τη μέση του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προσθέτουμε σε ταψί, όλα τα κομμένα λαχανικά, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το νερό (ή το ζωμό).
2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά, ανακατεύοντας τακτικά.
3. Προσθέτουμε το νηστίσιμο τυρί σόγια και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι το φαγητό να ροδίσει.
4. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.