Συνταγές
Τι να λέμε τώρα.. η νοστιμιά του φοβερή! Κλέφτικο με κοτόπουλο φιλέτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ μπούτι κοτόπουλο φιλέτο κομμενα σε μερίδες μικρές
10 μικρές πατατούλες ολόκληρες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη
1 πιπεριά πορτοκαλι κομμένη
10 ντοματίνια ολόκληρα
300 γρ. κασέρι ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ κομμένο σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σ’ενα λεκανακι…τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα….από κάτω βέβαια έχουμε βάλει αλουμινοχαρτο.
τα κλείνω καλά..και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° Για 90′ στη συνέχεια το ανοίγουμε και το ψήνουμε για άλλο ένα μισάωρο για να πάρει χρώμα.
Ο χρόνος εξαρτάται πάντα από τη δύναμη του φούρνου σας
Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλο tantouri. Πολύ νόστιμα.
Υλικά
1 /2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι ντομάτα πάστα
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας. Αλείφετε τα μπούτια κοτόπουλου με το μείγμα και αφού καλύψετε με μεμβράνη αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια σε ένα σκεύος βάζουμε φέτες κρεμμυδιού και τοποθετούμε πάνω τα μπουτάκια. Ρίχνουμε κομματάκια βουτύρου και αφού σκεπάσουμε,
ψήνουμε για περίπου 1 και μισή ώρα μέχρι να γίνει το φαγητό και να σωθούν τα υγρά του.