Συνταγές
Μπουρεκάκια πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά – Απλά τέλεια !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση:
Βρασμένες και πολτοποιημένες πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ρίγανη, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Αλείφουμε με βούτυρο τα φύλλα κρούστας και γεμίζουμε κάνοντας ρολάκια.
Μπορούμε να προσθέσουμε και σουσάμι.
Τηγανίζουμε ή φουρνίζουμε.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τραγανές πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο
ΥΛΙΚΑ
Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόνη σκόρδου
Ιταλικά καρυκεύματα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίς να καθαρίσουμε τις πατάτες από τη φλούδα τους, τις κόβουμε κατά μήκος και κατόπιν σε μορφή σφήνας. Στην συνέχεια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπώλ μαζί με το ελαιόλαδο, την σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και τα ιταλικά καρυκεύματα.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες σε ένα στρώμα και έτσι ώστε η φλούδα να ακουμπάει στο ταψί. Προηγουμένως, έχουμε ρίξει στο ταψί σπρέι μαγειρικής.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.Μπορούμε να τις γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και να σερβίρουμε με κέτσαπ, ράντσο ή άλλη σάλτσα επιλογής.