Συνταγές
Αυτά τα μπουρέκια είναι μπουκιά και απόλαυση – Μας τρέχουν τα σάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΖΥΜΩΝουμε ΤΟ ΦΎΛΛΟ ΚΌΒουμε ΑΚΤΙΝΩΤΌ ΤΥΛΊΓουμε ΣΤΟ ΣΧΉΜΑ ΠΟΥ ΘΈΛουμε ΣΕ ΤΆΠΕΡ ΕΝΔΙΆΜΕΣΑ ΒΆΖουμε ΧΑΡΤΊ ΨΗΣΊΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΨΥΞΗ..
ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΆΝουμε ΚΑΙ ΜΕ ΓΈΜΙΣΗ ΤΥΡΙΏΝ..ΑΝΑ ΠΆΣΑ ΣΤΙΓΜΉ ΈΧουμε ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΨΥΞΗ..ΤΑ ΒΓΆΖουμε ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΆΨΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΊΖουμε …ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΆ…
ΔΕΝ ΤΑ ΤΥΛΙΓουμε ΣΕ ΑΥΓΌ ΚΑΙ ΦΡΥΓΑΝΙΑ..
ΖΥΜΆΡΙ:
1 ΠΟΤΉΡΙ ΧΛΙΑΡΌ ΝΕΡΌ
3 Κ.ΣΟΎΠΑΣ ΛΆΔΙ
1 Κ.ΣΟΎΠΑΣ ΞΎΔΙ
1Κ.ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΆΤΙ
1 Κ.ΓΛΥΚΟΎ ΜΠΑΊΚΙΝ ΠΆΟΥΝΤΕΡ
ΑΛΕΎΡΙ ΑΠΛΌ ΌΣΟ ΠΆΡΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΈΝΑ ΖΥΜΆΡΆΚΙ ΜΑΛΑΚΌ.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για μπουρέκια με τυρί και γαλοπουλα! Γρήγορα και εύκολα!!
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Φύλλο κρουστας
Φέτες γαλοπούλας ή ζαμπόν
Φέτες τυρί γκούντα
Λίγο ηλιέλαιο
2 αυγά
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι πιπέρι κουρκουμα
Εκτελεση:
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες. Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο κάθε λωρίδα, βάζουμε μια φέτα τυρί και μια φέτα γαλοπούλα (αν χρειαστεί κοβουμε λίγο το τυρί και τη γαλοπούλα), διπλώνουμε το φύλλο στα πλάγια για να μην βγεί το τυρί και τυλίγουμε (φωτο στα σχόλια).
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε τη φρυγανιά και ανακατεύουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το κουρκουμά. Βουτάμε τα μπουρεκάκια στο αυγό και μετά στη φρυγανιά και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε ζεστά.
Μπορείτε και να τα τηγανίσετε αν θέλετε.
Η Συνταγή είναι της κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.