Συνταγές
Τι ωραία και εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας, ζαμπόν κομμένο στην μέση, κίτρινο τυρί τριμμένο, κέτσαπ, ένα αυγό χτυπημένο με μια κουταλιά σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το φύλλο της σφολιατας και το κόβουμε στην μέση από την μακριά πλευρά.
Στην μακριά πλευρά κάθε μισού φύλλου, απλώνουμε κέτσαπ , από πάνω βάζουμε μια σειρά ζαμπόν, τυρί, πάλι ζαμπόν και πάλι τυρί.
Αλείφουμε περιμετρικά το φύλλο με το αυγό και κλείνουμε σε ρολό.
Αλείφουμε με αυγό, πασπαλιζουμε με σουσάμι, χαράζουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μπουρεκάκια ΑΤΣΜΑ με λευκό τυρί ζαμπόν κ κασέρι κ λουκανικακια κοκτέιλ.
Η Σσνταγή είναι από κ. Elsa Kotta – “Μπαχάρι και κανέλα.”
ΥΛΙΚΑ
-600 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
-300 γρ. ηλιέλαιο
-50 γρμ. μαγιά μπύρας φρέσκια
-1200 γρ. αλεύρι
-3 κτσ. ζάχαρη
-1,5 κτσ. αλάτι
-2 ασπράδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τους δύο κρόκους τους αραιώνουμε με γάλα και αλείφουμε τα μπουρεκάκια.
Εγώ βάζω και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις να ροδίσουν.
Μπορείτε να κάνετε και γλυκιά γέμιση.
Τα λουκανικάκια τα αναμειγνύω με πάπρικα και μουστάρδα, τέλειο συνοδευτικό για παγωμένη μπυρίτσα.
Η συνταγή είναι από κ. Elsa Kotta – “Μπαχάρι και κανέλα.”