Συνταγές
Τέλεια φτιαγμένη και σίγουρα νόστιμη γαλοπούλα με μπόλικη γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anastasia Lazaraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πέντε και τόσο κιλά γαλοπούλας, με μπόλικη γέμιση, για τέσσερις καλοφαγάδες και πάλι είναι too much! Απομεινάρια (leftovers) γαλοπούλας με μπύρα για την επόμενη μέρα.
Τα απομεινάρια της γεμιστής γαλοπούλας (συνήθως στήθος) κομμένα σε κομμάτια
1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1/2 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λίγη ρίζα σέλινου, τριμμένο καρότο, λίγο μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ένα μικρό χάρτινο κουτί χυμό τομάτας
1 μικρή μπύρα
2 κουτάλες ελαιόλαδο
1 κούπα ρύζι
Δαφνόφυλλο, μπαχάρι, αλάτι-πιπέρι, 1κ.γλ. ζάχαρη
4 ροδέλες ψημένο bacon σε κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και τις πιπεριές με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σβήνουμε με την μπύρα.
Προσθέτουμε το χυμό, το ρύζι, ½ κούπα νερό βραστό, μπαχάρια αλατοπίπερο
τέλος τη γαλοπούλα και το bacon. Σε 15’ είναι έτοιμο
Η Συνταγή είναι από Anastasia Lazaraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μπουρανί σμυρναίικο.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτηράκι ρύζι
6 ντομάτες φρέσκιες
1 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι
⅓ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το μαϊντανό και το σκόρδο.
Ρίχνουμε την τομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Καλή σας όρεξη.