Συνταγές
Υπέροχα, τέλεια φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα μπουρέκια Σαμιώτικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κίτρινη κολοκύθα βρασμένη και λιωμένη
3 μεγάλα κρεμμύδια
150 γρ τυρί φέτα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο κ λίγο ρύζι
Για το Φύλλο
500 γρ αλεύρι για πίτες
χλιαρό νερό όσο πάρει
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη καλά γεμάτη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα το ζυμαράκι και το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί
Βράζουμε την κολοκύθα την στραγγίζουμε πολύ καλά
Αφήνουμε για μια νύχτα την βάζουμε σε μια λεκάνη και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια , τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το κολοκύθι, ρίχνουμε και το τυρί το αλάτι το πιπέρι λιγο ελαιολαδο κ ρύζι ,περίπου ένα φλιτζανακι του καφέ
Ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά
Ανοίγουμε μικρές πιτουλες μακρόστενες βάζουμε μέσα από την γέμιση ρολαρουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο κ νερό και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις κάνει όρεξη;
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Πωπωπω !! Του ονείρου το μπουρέκι – Χανιώτικο, χωρίς φύλλο, γεμάτο άρωμα και γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό κολοκυθάκια
1,5 κιλό πατάτες
1,5 κιλό μυζήθρα ΚΡΗΤΙΚΙΆ (Μπορείτε όμως και ανθότυρο με φέτα)
1/3 ματσάκι δυόσμο
4 ντομάτες ώριμες
1 κούπα νες καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες λεπτές φέτες (Λίγο πιο χοντρές από τις τσιπς).
Τα βάζουμε όλα μέσα σε μια λεκάνη και τα αλατοπιπερώνουμε.
Λαδωνουμε λίγο τα ταψί μας και στρώνουμε το 1/3 από αυτά.
Ρίχνουμε από πάνω τους λίγο αλευράκι, το 1/3 από τις τριμμένες ντομάτες, το 1/3 από το δυόσμο και 600 γρ μυζήθρα.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές…Μόνο που στο επάνω μέρος βάζουμε 300 γρ μυζήθρα και στο τέλος βάζουμε το λάδι.
Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 2 ώρες και 10′ στους 200 βαθμούς.
Το ξεσκεπάζουμε …και το ψήνουμε για άλλα 15′.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.