Υλικά
- Φρέσκια ζύμη για πίτσα έτοιμη, 1 μεγάλο κουτί. Αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνοι σας, απαιτούνται 450 περίπου γραμμάρια
- 1/3 φλιτζάνι βούτυρο ή βούτυρο light
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Μοτσαρέλα τριμμένη (ή άλλο τυρί της προτίμησής σας)
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη.
Συνήθως εγώ λιώνω το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία. Το σκεύος με καπάκι βοηθάει πολύ, αλλιώς καλύψτε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη για να αποφύγετε το πιτσίλισμα.
Προσοχή, το άρωμα του σκόρδου μαζί με το λιωμένο βούτυρο είναι μεθυστικό!
Ρίχνετε το μίγμα του βούτυρου σε αντικολλητικό ταψί.
Κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλύπτετε τον πάτο του ταψιού ομοιόμορφα με τα κομμάτια ζύμης.
Ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και ρίχνετε αμέσως από πάνω την μοτσαρέλα ώστε να λιώσει από τη θερμότητα της ζύμης.
Σιγουρευτείτε ότι ο καλός σας ή η καλή σας θα καταναλώσει ακριβώς την ίδια ποσότητα σκορδόψωμου με εσάς για ευνόητους λόγους.
Απολαύστε υπεύθυνα!