Υλικά Συνταγής
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα για τα μίνι μπουγατσάκια
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον κρόκο. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα. Βάζουμε σε φαρδύ μπολ την κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει. Την ανακατεύουμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
Ανοίγουμε ένα φύλλο πάνω στη λαμαρίνα. Απλώνουμε την κρύα κρέμα σε μια στρώση. Καλύπτουμε με τη δεύτερη σφολιάτα. Βάζουμε στο ψυγείο για 15′ -30′ να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε λωρίδες με 1,5 εκατ. πάχος. Στρίβουμε σαν να βιδώνουμε τις λωρίδες. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους. Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10′. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170-180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20′ να ροδίσουν τα μπουγατσίνια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και να τραβήξει η σφολιάτα τα υγρά της.
Αχνίζουμε με άχνη.