Συνταγές
Πολύ ωραία σουτζουκάκια σμυρνέικα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο(10σουτζουκακια βγαίνουν)
2φετες μπαγιάτικο , μουλιασμένο
Λίγο κύμινο
2σκελιδες σκόρδο.
Λάδι λίγο.αλατι.πιπερι
Γιατ ην σαλτσα
Δύο ώριμες ντομάτες
Μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε τα υλικα μαζι και φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα βάζουμε στο ψυγείο έως να κάνουμε τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι…τις ντομάτες,μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί.λιγο νεράκι και βράζουμε
.οταν κοχλάζει βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια που πρώτα έχουμε τιγανισει σέλαχιστο λαδακι και τα έχουμε στην άκρη…βράζουμε περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Τάκης Κυπραίος – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μπορέκ
Υλικά:
1/3 φλ. φυτικό λάδι
1 αβγό, χτυπημένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπούκοβο
Εκτέλεση:
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά του λαδιού και προσθέτουμε σ’ αυτό το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Ακολούθως προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το μπούκοβο.
Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το αβγό και το μαϊντανό. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά μας να κρυώσει καλά. Ακολούθως παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το κόβουμε σε φάρδος 15 εκατοστών και το απλώνουμε με την πιο κοντή πλευρά προς το μέρος μας. Βάζουμε δύο γεμάτες κουταλιές του μείγματος με τον κιμά πέντε εκατοστά από την πιο κοντή άκρη.
Διπλώνουμε τις δύο πιο μακριές πλευρές προς το κέντρο, ξεκινώντας με την πιο κοντή πλευρά, και τυλίγουμε το φύλλο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο υπόλοιπό μας λάδι τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα ρολάκια που φτιάξαμε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.