Συνταγές
Μπλάκ φορεστ τουρτίτσα με σαντιγι και βύσσινα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Αναστασία Θεοχαροπούλου – “. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”.
Υλικά:
Παντεσπάνι (για ταψί απο 22-26 εκ)
6 αυγά
1 κουπα ζάχαρη
μιση κουπα αλεύρι και το υπόλοιπο κακάο
1/2 φλ του καφέ νερό
1 μπεικιν
Γέμιση:
400γρ κρέμα γάλακτος σαντιγί ή 2 τενεκεδάκια μορφατ
1 φλ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
μαρμελάδα βύσσινο ή βύσσινα κομπόστα η γλυκό του κουταλιού για διακόσμηση
λίγη κουβερτούρα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι όπως το κέικ. Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το νερό το μπέικιν και σιγά σιγά το κακάο και το αλεύρι
2. Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε 40λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και αν βουτήξουμε ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό
3. Βγάζουμε το παντεσπάνι απο τον φούρνο το αφήνουμε λίγο να σταθεί και το αναποδογυρίζουμε σε μία πετσέτα να κρυώσει καλά. (συνήθως το ετοιμάζουμε απο την προηγούμενη μέρα για να μπορούμε να το κόψουμε)
4. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2ή 3 μέρη με μια κλωστή ή ενα μεγάλο μαχαίρι
5. Σιροπιάζουμε ελαφρά με το σιρόπι απ την κομπόστα και βάζουμε λίγη σαντιγί και λίγα βύσσινα κομμένα. Σκεπάζουμε με το αλλο παντεσπάνι, ξανά σιρόπι – σαντιγι μέχρι να καλύψουμε όλη την τούρτα με σαντιγί
6. Διακοσμούμε με τριμμένη σοκολάτα και βύσσινα
*αν δε βρείτε βύσσινα κομπόστα μπορείτε να βάλετε βύσσινο γλυκο. Στραγγίζουμε απ το σιρόπι τα κομμάτια και το σιρόπι το βράζουμε με λίγο νερό να αραιώσει για να το ρίξουμε στο παντεσπάνι.
Η Συνταγή είναι της κ. Αναστασία Θεοχαροπούλου – “. Πιτες – Φαγητα & Γλυκα με…Μεράκι.”.