Συνταγές
Μπισκότα χωρίς αυγά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
210 γρ. Αλεύρι
90 γρ. Βούτυρο
70 γρ. Ζάχαρη
60 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Ρίξτε στο κέντρο το μίγμα του γάλακτος και του βουτύρου και ανακατέψτε.
Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη , τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Τώρα απλώστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και με τη βοήθεια ενός ξύλου ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 cm.
Κόψτε τα μπισκότα με το σχήμα που προτιμάτε και τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
Συμβουλές
Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φλούδα λεμονιού ή ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας .
Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, απλά αντικαταστήστε 20 γρ. αλεύρι με σκόνη κακάου και προσθέστε, αν προτιμάτε, μερικές σταγόνες σοκολάτας.
Στη συνέχεια, μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας με σοκολάτα, κερασάκι , αποξηραμένα φρούτα ή ό, τι θέλετε.
Επίσης, μπορείτε να αποφασίσετε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα ή κρέμα φουντουκιού.
via