Συνταγές
Πολύ ωραία μπισκότα – εξαιρετική συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Xhoi Hysi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
• 200ml καλαμποκέλαιο
•200gr ζάχαρη
•2 αυγά
•2 βανίλιες σκόνη
•3 φλ. φαρίνα που φουσκώνει μονη της(εμένα μου πήρε δλδ μια συσκευασία 500gr)
•3/4 του φλ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια,σταφίδες)
•κομματάκια σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη . Προσθέτουμε τα αυγά , τις βανίλιες και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι .
Στη συνέχεια ζυμώνουμε και βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα . Φτιάχνουμε δύο σαλαμια και τυλίγουμε με μεμβράνη, τα ρολάρουμε να στρογγυλέψουν .
Αφήνουμε 1-1.30 ώρα στο ψυγείο , μετά κόβουμε λεπτές φέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να πάρουν χρώμα για 10-15′ και γυρνάμε από την άλλη
Η Συνταγή είναι από Xhoi Hysi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μπισκότα φυστικοβούτυρου και σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ
180 γρ. αλεύρι,
½ κουταλάκι µαγειρική σόδα,
1/8 κουταλάκι αλάτι,
125 γρ. βούτυρο (σε θερµοκρασία δωµατίου),
100 γρ. ζάχαρη,
125 γρ. φυστικοβούτυρο,
1φακελάκι βανίλια,
1 µεγάλο αβγό,
125 γρ. σοκολάτα κοµµένη σε µικρά κοµµατάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 190°C. Βάζετε λαδόκολλα σε µια λαµαρίνα φούρνου. Σε ένα µπολ, βάζετε το αλεύρι µε τη σόδα και το αλάτι.
Στο µίξερ χτυπάτε το βούτυρο µε τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψει καλά. Μετά, βάζετε το φυστικοβούτυρο, το αβγό και τη βανίλια. Χαµηλώνετε την ταχύτητα του µίξερ και προσθέτετε το µίγµα αλευριού.
Στη συνέχεια, βάζετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε µε µία σπάτουλα. Πλάθετε µπαλίτσες µε τη ζύµη και τις βάζετε στη λαµαρίνα σε απόσταση 5 εκ.µεταξύ τους. Ψήνετε 10-12 λεπτά µέχρι να ροδίσουν οι άκριες. Αφήνετε να κρυώσουν.
Tip
Εναλλακτικά, µπορείτε να βάλετε στα µπισκότα άσπρη σοκολάτα ή χρωµατιστές σοκολατένιες καραµελίτσες.
Χρίστος Ποτσίδης
Pastry chef και ιδιοκτήτης του «Bake and Roll»
ΠΗΓΗ