Γλυκα
Μπισκότα-Παξιμάδια Πορτοκαλιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από maxistinkouzina.blogspot.gr
Υλικά της συνταγής μας (τεμάχια 65-70 τεμ. των 25-28 γρ.)
360 γρ. ελαιόλαδο (1 1/2 ποτήρι)
230 γρ. ζάχαρη καστανή ψιλή βιολογική (1 ποτήρι)
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού (1 ποτήρι)
ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1/2 κ.γλ. σόδα διαλυμένη μέσα στον χυμό
1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν
1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
800-850 γρ. αλεύρι γ.χρ.
σουσάμι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας μαζί με το μπέκιν πάουντερ. Σε μία λεκάνη χτυπάμε ελαφρά για 1-2 λεπτά το λάδι με την ζάχαρη την κανέλα και το ξύσμα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρίσει και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεκιν ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω και για λίγο χρόνο μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη (δεν θέλει πολύ ανακάτεμα γιατί αρχίζει να βγάζει το λάδι).
Την χωρίζουμε σε τρία τεμάχια και την πλάθουμε σε ρολά, πασπαλίζουμε με σουσάμι και πιέζουμε να κολλήσει, χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα παξιμάδια μας σχεδόν μέχρι κάτω χωρίς να χωρίσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν, τα κρατάμε με το χέρι μας και κόβουμε με ένα μαχαίρι τα παξιμάδια και τα αραδιάζουμε σε δυο ταψιά και ψήνουμε πάλι σε χαμηλότερη θερμοκρασία στους 160 αερόθερμο για 25 λεπτά να ψηθούν καλά σε όλη την επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και αποθηκεύουμε σε δοχεία αεροστεγή!