Συνταγές
Ότι πιο εύκολο έχουμε κάνει από μπισκότα μέχρι τώρα – εργολάβοι με καρύδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Μορακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
200γρ τριμμένο αμύγδαλο,250 γρ ζάχαρη άχνη,1 βανίλια, 3 ασπράδια αυγών μεγάλα ,λίγο αλάτι ,μισό πακετακι καρύδα τριμμένη, φιλέ αμυγδάλου για το στολισμό.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το τριμμένο αμύγδαλο, την καρύδα κ το αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέστε λίγο αλάτι κ την βανίλια μέσα κ ξανάχτυπάμε για να σφίξει, μέσα στην μαρέγκα μας προσθέστε σιγά σιγά το μίγμα (αμυγδάλου με την ζάχαρη καρύδα) κ ανακατεύουμε σιγά κ καλά.
Το μίγμα θα πήξει αν όχι προσθέστε λίγη καρύδα ακόμη
Φτιάχνουμε μπαλιτσες με τα χέρια η κουτάλι,τις βουτάμε στο φιλέ αμυγδάλου,πατάμε λίγο στην μέση ,να γίνει σαν μπισκότο, να κολλήσουν τα φιλέ αμυγδάλου κ τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 με 150c* μέχρι να ροδισουν , 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα τι χρώμα θέλετε να πάρουν .
Η Συνταγή είναι από Ελένη Μορακη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μπισκότα με ταχίνι και καρύδια
Υλικά
1 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη διακόσμηση
Καρύδια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε σιγα σιγά το αλεύρι και κάνουμε μία μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε μπαλίτσες ζύμης μεγέθους καρυδιού και τοποθετούμε σε ταψί αφού πρώτα εχουμε καλύψει με λαδόχαρτο.
Τοποθετούμε από μισό καρύδι πάνω σε κάθε μπισκότο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για περίπου 25 λεπτά
Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε χωρίς καρύδι.