Συνταγές
Νηστίσιμα μπισκότα με μερέντα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ολυμπια Νικοπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ Νηστισιμη μερεντα (εγω πήρα από τα Lidl)
2″αυγα” λιναροσπορου ( flax eggs)
100ml γάλα αμυγδάλου
400 γρ φαρινα
Πρώτα φτιάχνουμε τα flax eggs
*Τα αυγά λιναριού είναι ένα μείγμα αλεύρου λιναρόσπορου (αλεσμένοι λιναρόσποροι) και νερού. Το άλευρο λιναρόσπορου απορροφά το νερό και γίνεται ζελατινώδες, παρόμοιο με το ασπράδι αυγού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα φλυτζάνι ρίχνουμε 2 κουτ της σούπας τριμμένο λιναροσπορο και 7 κουτ της σούπας γάλα αμυγδάλου ανακατεύω και αφήνουμε 10 λεπτα
Ρίχνουμε την μερεντα σε ένα μπωλ το μίγμα του λιναροσπορου τα 100ml γάλα αμυγδάλου και σιγά σιγά το αλεύρι και φτιάχνουμε το ζυμάρι μου παίρνω ζύμη κάνω μπαλάκια
πατικωνουμε με το χέρι μου βάζω σε ταψί με λαδόκολλα σε κάποια απόσταση γιατί φουσκώνουν
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12 λεπτά μόλις βγουν από τον φούρνο είναι πολύ μαλακά όσο κρυώνουν σκληραινουν
Η Συνταγή είναι από Ολυμπια Νικοπουλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις μπισκότα με μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
245 γρ βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
300 αλεύρι
90 άχνη ζάχαρη
Μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να μαζευτεί το μείγμα.
Το πλάθουμε λίγο με τα χέρια μας σε ρολό και το κόβουμε σε 1 εκ περίπου λωρίδες.
Πλάθουμε με της παλάμες, δεν πλακώνουμε, απλώς κάνουμε μια λακκούβα με το δάχτυλο
Γεμίζουμε λίγο μαρμελάδα (Ότι θέλουμε)
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά
Καλή επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.