Συνταγές
Μπισκότα με κρέμα λεμονιού… Όλο γεύση και άρωμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
220 γρ. Φαριναπ
100 γρ. άχνη ζάχαρη
130 γρ. βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2-3 λεμόνια
μία πρέζα αλάτι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την άχνη με το βιταμ στο μίξερ για 5 λεπτα μέχρι ν’αφρατεψουν…
Ρίχνουμε το αυγό… το αλάτι..το ξύσμα…σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαριζ….
Το ζυμαρακι θα κολλάει πολύ… το τυλιγουμε σε μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2’3 ώρες μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να φτιάξουμε τα μπισκότα μας…
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη… Την βγάζουμε από το ψυγείο… ανοίγουμε φυλλο και κόβουμε με κουπατ…
Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για περίπου 10 λεπτά ανάλογα το πάχος…
Με αυτή την δόση βγάζουμε περίπου 40 μονά μπισκότα…
Για την κρέμα λεμονιού…
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
200 ml χυμό λεμονιού
1 1/3 φλ. ζάχαρη
125 γρ. Βιταμ
1 κ.γλ. κορν φλάουρ
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθούν
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στην φωτιά…
Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα μας…
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.