Συνταγές
Οι τέλειοι εργολάβοι – άκρως μαστιχωτοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Πίτσα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250gr αλεύρι αμυγδάλου
250gr ζάχαρη κρυσταλλική
2 ασπράδια αυγών.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνουν σαν σαντιγί
Προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ζυμωνουμε .Πλαθουμε μπαλιτσες και τις πατάω στην παλάμη να πάρουν σχήμα δίσκου.
Βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς ς σε αντιστάσεις στην δεύτερη σχαρα από τις πάνω,για περίπου 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Πίτσα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μπισκότα καρύδας
Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού με ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά νερό
2, 5 φλιτζάνια αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι καρύδα
70 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Ζυμώστε όλα τα συστατικά εκτός από αλεύρι και σοκολάτα, προσθέστε αλεύρι.
Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει.
Κόψτε τη σοκολάτα με ένα μεγάλο μαχαίρι, ψιλοκόψτε , προσθέστε στη ζύμη και ζυμώστε ξανά .
Στη συνέχεια, κάντε ενα ρολό , τυλίξτε σε λαδόκολα και βάλτε στο καταψύκτη.
Εάν πρόκειται να το κάνετε την ίδια μέρα, θα πρέπει να το αφήσετε 4 ώρες στην κατάψυξη, να το βγάλετε και να το κόψετε σε κομμάτια με ένα μεγάλο μαχαίρι και στρώνετε σε ταψί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς.
Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε συχνά και ψήστε για μισή ώρα.