Συνταγές
Αρωματικά και γευστικά μπισκότα πορτοκαλιού φτιαγμένα με αγνά υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
ΥΛΙΚΑ
Χτυπάμε με μίξερ:
130 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
3 κροκάδια αυγού και
ξύσμα από 2 πορτοκάλια να αφρατέψουν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε 275 γρ. αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε.
Ανοίγουμε την ζύμη σ ένα φύλλο 4mm πάχος περίπου και κόβουμε με κουπ πατ το σχέδιο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μόλις να πάρει χρώμα το κάτω μέρος τους.
Τα αφήνουμε ένα- δύο λεπτά στο ταψί, πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε 150 γρ. ζάχαρη άχνη με τον χυμό από 1 πορτοκάλι για γλάσο. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μπισκότα με το γλάσο πορτοκαλιού και τα διακοσμούμε με φλούδα απο 1 πορτοκάλι σε πολύ ψηλές λωρίδες κομμένη.
Τα αφήνουμε να σφίξουν πολύ καλά και έτοιμα για το καφεδάκι μας.
Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart – “Συνταγές απλές και εύκολες”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Μπισκότα Βουτύρου ό,τι καλύτερο έχετε φάει ποτέ!!!
Μπισκότα Βουτύρου ό,τι καλύτερο έχετε φάει ποτέ!!!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 250 αλεύρι γοχ.
- 50 γρ. κορν φλάουρ
Eκτέλεση
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 6-7 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα.
Προσθέστε την βανίλια και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε να γίνει λείο μείγμα.
Τοποθετείστε στην σακούλα γαρνιρίσματος κορνέ σε σχήμα αστεριού. Τοποθετείστε στο ταψί σας μια λαδόκολλα.
Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 – 13 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Αφήστε για λίγα λεπτά στο ταψί για να σφίξουν πριν τα μεταφέρετε.