Συνταγές
Μπατζίνα με σπανάκι και τυριά (παραδοσιακή ζυμαρόπιτα με καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο στο φούρνο)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Tips’ Σπιτικά” .
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
500 γρ καλαμποκάλευρο
200 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
150 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
150 γρ γκούντα τριμμένο
2 φέτες τυρί τριμμένο
4 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί.
Όσο είναι χλιαρό ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα ΥΛΙΚΑ μας, πλένουμε το σπανάκι, ετοιμάζουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που έχουμε το καλαμποκάλευρο αφού έχει κρυώσει.
Τρίβουμε την φέτα, ρίχνουμε τα αυγά, αλατιπιπερωνουμε, και ανακατεουμε να ενωθούν όλα τα ΥΛΙΚΑ.
Λαδώνουμαι ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο η φρυγανιά, ρίχνουμε το μίγμα μας, ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c βαθμούς για 35- 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Πρέπει να πάρει ωραίο χρωμα από κάτω και να ροδίσει από πάνω.
Η Συνταγή είναι από την σελίδα με τις πιο νόστιμες συνταγές “Cooking Tips’ Σπιτικά” .