Συνταγές
Η πιο ωραία μαρμελάδα με δαμάσκηνο – βανίλιες! Την κάνουμε κάθε χρόνο και έχει τέλειο χρώμα και υπέροχη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
2 κιλά Δαμάσκηνα,1,200 γρ ζάχαρη,2 λεμόνια τον χυμό τους,200 ml νερό!
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα κουκούτσια
Βάζουμε τα κουκούτσια σε μια κατσαρολιτσα με το νερό να βράσουν 10 λεπτά
Στην συνέχεια το κατεβάζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια και αφήνουμε το νερό.
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομματάκια τα δαμάσκηνα ρίχνουμε την ζάχαρη και το λεμόνι,τα ανακατεύουμε και τα σκεπάζουμε για 40 λεπτά
Τέλος τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε και το νερό που κρατήσαμε από τα κουκούτσια και βράζουμε πρώτα δυνατά και μετά στο χαμηλό ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πήξει!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για μία ιδιαίτερη μαρμελάδα με μπανάνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. Μπανάνες καθαρισμένες
400 γρ. Ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκάλι (περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
50 ml χυμό λεμόνι ( περασμένο από ψιλό σουρωτήρι)
1 πρέζα κανέλα
ΕΚTΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ζάχαρη και τους χυμούς σε μια κατσαρόλα, μόλις πάρουν βράση και λιώσει η ζάχαρη Βάζουμε τις μπανάνες που τις έχουμε κόψει σε ροδέλες, ανακατεύουμε 1-2 φορές, το βγάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα με κλειστό το καπακι…
Μόλις περάσει η ώρα, βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι μπανάνες και να δέσει η μαρμελάδα μας…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”