Πιτες
Μπαμπανέτσα – Ρουμελιώτικη πίτα με φέτα, χόρτα και μπόλικα μυρωδικά
ΥΛΙΚΑ Σπανακι καθαρισμενο ψιλοκομμενο – 500 γρ. Πρασα μονο το λευκο τρυφερο μερος τους ψιλοκομμενα – 3 μεγαλα τεμ. Δυοσμος ψιλοκομμενος – 1/2 ματσακι Ανηθος ψιλοκομμενος – 1/2 ματσακι Κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα – 5 τεμ. Ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο – 1 τεμ. Αλατι Φρεσκοτριμμενο πιπερι Ελαιολαδο – 50 ml ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ Αλευρι για ολες τις χρησεις – 1 κιλο Νερο βρυσης – 1 λιτρο Αλατι – 1 κ.σουπας κοφτη Φρεσκοτριμμενο πιπερι Ελαιολαδο – 50 ml Εκτέλεση […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Σπανακι καθαρισμενο ψιλοκομμενο – 500 γρ.
Πρασα μονο το λευκο τρυφερο μερος τους ψιλοκομμενα – 3 μεγαλα τεμ.
Δυοσμος ψιλοκομμενος – 1/2 ματσακι
Ανηθος ψιλοκομμενος – 1/2 ματσακι
Κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα – 5 τεμ.
Ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο – 1 τεμ.
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Ελαιολαδο – 50 ml
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΛΟ
Αλευρι για ολες τις χρησεις – 1 κιλο
Νερο βρυσης – 1 λιτρο
Αλατι – 1 κ.σουπας κοφτη
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Ελαιολαδο – 50 ml
Εκτέλεση
Αφου εχουμε καθαρισει το σπανακι μας και οποια αλλα χορτα εποχης εχουμε επιλεξει για την πιτα μας,τα πλενουμε πολυ καλα,τα ψιλοκοβουμε και τα βαζουμε με λιγο αλατι σε σουρωτηρι.
Τα πιεζουμε με τα χερια μας και τα αφηνουμε να βγαλουν τα νερα τους.Τα στιβουμε και τα βαζουμε σε λεκανη με ολα τα υπολοιπα μυρωδικα ψιλοκομμενα,αλατι πιπερι και ελαιολαδο.Τα ανακατευουμε πολυ καλα και τα αφηνουμε κατα μερος.
Σε αλλη λεκανη βαζουμε το αλευρι,αλατι πιπερι ελαιολαδο και προσθετουμε λιγο λιγο το νερο.
Ανακατευουμε πολυ καλα μεχρι να εχουμε εναν παχυρευστο χυλο.
Λαδωνουμε πολυ καλα ενα ταψι Νο38 και …
Δείτε περισσότερα : syntagestisgogos