Γλυκα
Μπαμπάς σιροπιαστός με ρούμι και γλάσο φράουλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
το παντεσπάνι
120 γραμμάρια χλιαρό γάλα
25 γραμμάρια μαγιά νωπή
240 γραμμάρια αλεύρι
.3 αυγά
2 κ.σ. ζάχαρη
120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια ρούμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το γάλα και διαλύουμε σ’αυτό τη μαγιά μαζί με 60 γραμμάρια από το αλεύρι.
Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ. Το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει και να διπλασσιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήνουμε το μπαμπά για 35-40 λεπτά. Όταν κρυώσει ο μπαμπάς τον ξεφορμάρουμε και με ενα σουβλακι ,κανουμε τρυπιτσες παντου.
Το περιχύνουμε με το σιροπι για να ποτισει καλα.
Ετοιμαζω το γλασο.
10 κουταλια αχνη με κατι σταγονες ροζ χρωμα ζαχαροπλαστικης.
Το χτυπαω καλα για να λιωσει.
Θα χρειαστουμε και μερικες σταγονες νερο.
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.