Συνταγές
Μπακλαβαδάκια (Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη συνταγή για μπακλαβαδάκια! Τα απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της ημέρας!
Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
4 κούπες καρύδια χονδροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κούπα βούτυρο
Σιρόπι
750 γρ. ζάχαρη
550 γρ. νερό
Λίγο λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφού αρχίσει ο βρασμός βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25Χ35 εκ. και στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα. Πασπαλίζουμε με τη γέμιση . Συνεχίζουμε με φύλλο και γέμιση. Στο τέλος στρώνουμε 4 φύλλα. Ρίχνουμε το βούτυρο που περίσσεψε και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε. Ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Περιχύνουμε το μπακλαβά μόλις βγεί από το φούρνο με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι.
Για να διατηρηθεί τραγανό το γλυκό δεν το σκεπάζουμε και δεν το βάζουμε σε ψυγείο.