Συνταγές
Πολύ νόστιμη σως φέτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυματίζουμε με τα χέρια περίπου 250-300 γρμ. τυρί φέτα σκληρή και την ρίχνω στο multi.
Στην συνέχεια ρίχνουμε 4-5 κτσ. ελαιόλαδο, 1/2 καρότο, 1/4 πιπεριά Φλωρίνης, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 2 σκελίδες σκόρδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, ρίγανη, λίγο θυμάρι, λίγη πάπρικα, λίγο τυρί τριμμένο, 1 κούπα γάλα και τα χτυπάω.
Την βάζουμε σε βαζάκι στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Εννοείται ότι αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε την σάλτσα μας.
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Μπάρμπεκιου σως – BBQ
Συστατικά:
-300 γρ. κέτσαπ
-100 ml. νερό
-4 κτσ. βαλσαμικό ξύδι
-2 κτσ. ελαιόλαδο
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 κτγ. πολτό σκόρδο
-2 κτγ. ταμπάσκο
-6 κτσ. καστανή ζάχαρη
-6 κτσ. Worcestershire σως
Οδηγίες:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα περίπου ανακατεύοντας συχνά.
Σε αυτό τον χρόνο η σως μας θα αρχίσει να πήζει.
Ανακατεύουμε συνεχώς και την κατεβάζουμε από την φωτιά όταν μας αρέσει ο βαθμός ρευστότητας.
Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πάρουμε ένα λείο και βελούδινο αποτέλεσμα.
gourmed.gr