Συνταγές
Υπέροχα και του χρόνου με υγεία. Έτοιμα και φέτος τα μελομακάρονα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anzy Nea – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 ml καλαμποκελαιο
150 γρ ζάχαρη
2 πορτοκάλια ολόκληρα καθαρισμένα κ πολτοποιημενα στο μουλτι
1 κγ σόδα- 1 κγ κανέλα- 1 κγ γαρυφαλο κ λίγο αλάτι
1/2 φ τσαγιού κονιάκ
1 κ αλευρι γοχ
1 φ τσαγιού ψιλό σιμιγδαλι
1 φ τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
Σιροπι:
200γρ μέλι
400 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
Φλούδες από πορτοκάλι κ ξυλάκια κανελας
Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά κ αφήνουμε να κρυώσει
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά κ στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε στο μέγεθος μεγάλου καρυδιου κ ψήνουμε στους 180 βαθμούς πανω -κατω για μισή ώρα! Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιαζουμε με το κρύο σιροπι!
Η Συνταγή είναι από Anzy Nea – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μπάρες ολική άλεσης με κουραμπιέδες που περίσσεψαν και αποξηραμένα φρούτα
Υλικά
150 γρ κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
περίπου 2 φλιτζάνια κουραμπιέδες θρυμματισμένους
100 γρ δημητριακά ολικής άλεσης
100 γρ. αποξηραμένα cranberries
50γρ αποξηραμένα αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε το μέλι για να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το τα δημητριακά, τους κουραμπιέδες και τα αποξηραμένα φρούτα, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί κατά προτίμηση ορθογώνιο, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα μας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ταψί σαν ένα μεγάλο κομμάτι, το βάζουμε σε πάγκο κοπής και κόβουμε ορθογώνια κομμάτια (στο μέγεθος που επιθυμούμε).