Συνταγές
Νηστίσιμη συνταγή για μουσταλευριά και μουστοκούλουρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φλυτζανι πετιμέζι,εγω είχα μούστο (αν έχετε μούστο τον βράζετε μέχρι να μείνει ο μισος), 1 φλυτζανι ελαιόλαδο, 1 φλυτζανι ζάχαρη, 1/4 φλυτζανιου κονιάκ, 1 κουτ. γλυκου κοφτό σόδα, 1 κουτ. σουπας κοφτή ανθρακική αμμωνία, χυμό απο 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του, καννελογαρυφαλα, 3 κουταλιές σούπας κακάο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.
Εμενα μου πήρε 6 φλυτζανια
Χτυπάμε μαζί λάδι,πετιμέζι,ζαχαρη.
Ριχνουμε το κονιάκ,διαλυω τη σόδα και την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού
το προσθέτουμε στο μείγμα λαδιού και το ξύσμα και καννελογαρυφαλα .
Ριχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και το κακάο και κάνουμε μια μάλλον σκληρή ζύμη.
Φτιαχνω τα κουλουράκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί
ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180°αντιστασεις για 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα Βασιλάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μουστοκούλουρα – Εσείς ακόμη αγοράζετε έτοιμα? Δοκιμάστε τα!.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”
Υλικά
800γρ. μούστο η 500γρ.πετιμέζι
400 γρ. καλαμποκέλαιο
250γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ. 1κουταλια κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
2κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τον μούστο με το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.
Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπεικιν.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”