Συνταγές
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”
ΥΛΙΚΑ:
800γρ.κιμα μοσχαρισιο
1 γεμάτη κουταλιά πελτε
1 νεροποτηρο λευκό ξηρο κρασι
1 κρεμμύδι κανονικό
2 φύλλα δάφνης
8 κόκκους μπαχαρι
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Περίπου 7 άσπρες μελιτζάνες ή μαύρες (οι άσπρες είναι πιο ωραίες γιατί ειναι γλυκές και ελαφριές)
Περιπου 12-13 πατάτες
ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1 Νουνού LIGHT εβαπορε
2 κουτιά νερο στο κουτι του Νουνου
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
1 κουταλιά της σούπας μινερβινη
7 κουταλιές γεμάτες αλεύρι ή κορν φλαουρ (για πιο ελαφριά κρέμα)
μοσχοκάρυδο όσο θέλετε
πιπέρι λευκό
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαριζουμε μέχρι το χρώμα του να γίνει γκρι, ρίχνουμε τον πελτε και αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 3′ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 11/2 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε. Όταν πιεί τα υγρά του είναι έτοιμος.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 με 1½ εκατοστών.
Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε μπόλικο λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σουρωτήρι.
Σε ένα μέτριο ταψί αραδιαζουμε μία στρώση πατάτες τη μία δίπλα στην άλλη, από πάνω μία στρώση μελιτζάνες και μετά τον μισό κιμά.
Βάζουμε παντού το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση πατάτες και μελιτζάνες. Ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και στο τέλος τη μπεσαμελ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45′ περίπου.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ:
Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι ή το κορν φλαουρ στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι ή το κορν φλαουρ, και να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”