Συνταγές
Μοσχοβολησε ο τόπος πορτοκάλι – ζουμερό κέικ με πορτοκαλάδα ανθρακικού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα πορτοκαλάδα ανθρακικού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα σπορελαιο
500 γρμ φαρίνα κόκκινη το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Είναι ακριβώς 2 κούπες
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ, 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα χτυπάμε αυγά με ζάχαρη καλλα μέχρι να ασπρίσουν με το μίξερ χειρός, ύστερα ρίχνουμε το σπορελαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού ,την βανίλια, και χωρίς τό μίξερ αλεύρι με μπεικιν παουντερ, ανακατεύουμε με την μαριζ.
Ρίχνουμε το μείγμα σέ ταψί 30 αρι με αντικολλητικό χαρτί από κάτω. Ψήνουμε στους 170 για 55′ αντιστάσεις με το δικό μου φούρνο. 50-55′.
Όταν κρυώσει λίγο μπαταρουμε το κέικ σέ πιάτο αφαιρουμε το αντικολλητικό χαρτί και ορίστε να σάς κεράσω.
Αφράτο κέικ και πεντανόστιμο
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Μους Πορτοκάλι
Υλικά:
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κρόκος αυγού
- ξύσμα πορτοκάλι (1 κ. γλυκού περίπου)
- 90γρ. ζάχαρη
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 10 ml Grand Marnier
- κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε το κρόκο με τη ζάχαρη σε ξεχωριστό σκεύος.
- Κατεβάζουμε το χυμό από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα αυγού και ζάχαρης.
- Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και τη προσθέτουμε στο χλιαρό μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η ζελατίνη (τουλάχιστον 2 ώρες).
- Για να σερβίρουμε γαρνίρουμε με κρέμα σαντιγί ανακατεμένη με ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού.