Συνταγές
Θεϊκό, το μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια – Απλά τέλειο!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 κιλό μοσχάρι ελιά
-ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ)
-1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
-1 κρεμμυδάκι φρέσκο
-3 σκελίδες σκόρδο
-κόκκινο κρασί
-3 κόκκους μπαχάρι
-4 γαρύφαλλα
-1 ξυλάκι κανέλα
-μαϊντανός
-2 καρότα (λίγο τριμμένο και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια)
-αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
-λάδι
-λίγο νεράκι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρέας μου σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρι, γαρύφαλλα, μπούκοβο, καρότα, νεράκι.
Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα.
Σερβίρουμε με τα μακαρόνια μου Νο 6 που έχουμε βράσει για 11 λεπτά και μπόλικο τυράκι τριμμένο.
Η συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Μοσχομυριστές Πατάτες με δενδρολίβανο και άλλα μυρωδικά
Συνταγή από argiro
Υλικά
-1 κιλό ολόκληρα μικρά πατατάκια (baby πατάτες)
-1 κλαδάκι θυμάρι
-1 κλαδάκι δεντρολίβανο
-λίγο χοντρό αλάτι
-λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 καυτερή πιπερίτσα
-4 έως 5 κτσ. σκορδόλαδο
για το πασπάλισμα
-φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
-θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε πολύ καλά τις ολόκληρες πατάτες, να καθαρίσει η φλούδα, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος), για να μισογίνουν, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
Τις πιέζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο να σπάσουν. Τις αραδειάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και ραντίζουμε με σκορδόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : argiro