Συνταγές
Φτιάξτε το πιο ζουμερό μοσχαράκι νουά με πατάτες τηγανιτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 κιλό μοσχαράκι ντόπιο νουά
Το οποίο έδεσα με σπάγκο και έκανα μερικές τρύπες με το μαχαίρι και έβαλα μικρά κομμάτια σκόρδο
Μετά το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το θωράκισα
Το έσβησα με μισό κρασοπότηρο κονιάκ
Έβαλα δυο κρεμμυδια δυο σκελίδες σκορδο δυο καρότα σέλινο μια τομάτα ολόκληρη χωρίς το φλοιό και ενα κυδώνι
Αλάτι πιπέρι πάπρικα και 4-5 κόκκους μπαχάρι και ενα δαφνόφυλλο
Στη χύτρα για μια ώρα Αφου πρόσθεσουμε νεράκι να καλύπτει το κρέας
Οταν έκλεισα τη χύτρα πήρα τα λαχανικά και τα πέρασα απο το μούλτι
Έκοψα φέτες το νουά και το έβαλα παλι στη σάλτσα στη κατσαρόλα μαζι με το πολτό που ειχε γίνει στο μούλτι
Το άφησα ακομη να βράσει περίπου 20 λεπτά μεχρι να δέσει η σαλτσούλα
Σερβίρεται με ρύζι πουρέ ή πατάτες τηγανιτές
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι από ελιά
1 Κιλό μικρά κρεμμύδια
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Κουτ της σούπας μπελτέ συμπυκνωμένο
Μερικές κουταλιές σάλτσα
Μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα
Αλάτι κ πιπέρι, λάδι για το τσιγάρισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα κ μόλις πιει τα υγρά του το σβήνουμε με λίγο ξίδι και μετά το τσιγαρίζουμε καλά με ένα μεγάλο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο..
Ρίχνουμε το μπαχάρι ,τα δαφνόφυλλα,το αλάτι το πιπέρι και την σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό…..Έχω καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα έχω τσιγαρίσει με λίγο αραβοσιτελαιο στο τηγάνι …
Σε ένα ταψί βάζω τα κρεμμυδάκια και το μοσχαράκι με το ζουμάκι του καυτό όπως είναι από την κατσαρόλα και ψήνω στους 200 μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα του!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.