Συνταγές
Μοσχαράκι με κριθαράκι στον φούρνο για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1/2 κιλό μοσχάρι, (ότι τρώτε, εγώ έβαλα χτένι), 1/3 κούπας λάδι, 1 κούπα ντομάτα φρέσκια, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο, 1 κτγ. πελτέ, 1 κούπα κριθαράκι χονδρό, 1/2 μάτσο μαιντανό και αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, (μπαχαρικά όσο σας αρέσει) και λίγη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές! Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
Βάζουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τη ζάχαρη και ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει! Οταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, και τα βάζουμε στο ταψί.
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κριθαράκι, ( το κάνω για να μην λασπώνει) και το ρίχνουμε στο ταψί.
Βαάυμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, ρίχνουμε τον μαιντανό, σβήνουμε και αφήνουμε να χυλώσει.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για μοσχάρι στρογκανώφ με μανιτάρια.
Υλικά
4 + 4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
700 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
3 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, (προαιρετικά)
1,5 κούπα λευκό ξηρό κρασί
2,5 κούπες κρέμα γάλακτος
500 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο ή φιλέτο, κομμένο μικρές λωρίδες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και μαλακώνετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Πασπαλίζετε την πάπρικα. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα 5 -6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε το κρασί και αφού πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτεί, μέχρι να σωθούν τα μισά υγρά.
Προσθέτετε την κρέμα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά. Απομακρύνετε από την φωτιά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει.
Το προσθέτετε στα μαγειρεμένα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως με βρασμένο ρύζι.